2015. október 2., péntek

Faanyag beszerzése bútor vagy polckészítéshez


Csavaros salgó polc lenne ide jó
A fa polc felrakása veszélyesebb a Salgó polcnál
Ha nincs lehetőségünk, csavaros vagy csavarmentes salgó polcrendszer beszerzésére, mi magunk is barkácsolhatunk otthon.

Az első feladat, a szoba vagy raktárhelyiség pontos felmérése: alapterület, belmagasság, fal hossz.

A dexion polcrendszer segítségével olyan helyiségek is könnyen beépíthetőek, ahol kicsi az alapterület viszont nagy a belmagasság. Ha megvagyunk a tervek elkészítésével, jöhet az anyag beszerzése és méretre vágása.

Lehetőségünk van a darabjegyzék alapján, még a boltban méretre vágatni a faanyagot, ilyenkor érdemes odafigyelni a transzferár ingadozásra. Ha elfelejtenénk felírni a pontos méreteket és a darabszámot, megkérhetjük egy családtagunkat, hogy küldjön smst. Figyeljünk arra, hogy a méretre vágásnál a lehető legkisebb veszteség legyen.

Nem szabad egyazon bútorhoz tömör és rétegelt lemezt együttesen használni, különösen akkor, ha találkozási élük látható, természetesen ez nem vonatkozik a csavaros és csavarmentes salgó polcokra. Ha muszáj rétegelt lemezt használnunk, tartsuk észben, hogy a tömör fa és a rétegelt lemez nem egyformán reagál a ragasztórétegre. Legkézenfekvőbb, hogy csavart használunk, mely lehetővé teszi a különböző anyagok tágulását és húzódását. A csavaros salgó polcok esetében, ez optimálisan meg van oldva. Ügyeljünk arra, hogy a fafajták, a puhafa és a keményfa is a száradás folyamán összehúzódik, általában 1-2 mm-rel.

A jó minőségű bútoroknál alapvető követelmény, hogy az egyes darabok pontosan legyenek méretre vágva. A vágás előtt pontosan, jól láthatóan jelöljük be az anyagot. A salgó polcrendszerek illesztésénél jól láthatóan vannak megjelölve a csavarok helyei.

Élvezze az új bútor élményét

Nem titok, hogy a faanyag beszerzése bútor vagy polckészítéshez esetleg más munkákhoz. A jó minőségű Salgó polcrendszerek készítése és beszerzése előtt önnek is érdemes a faanyagot is megvizsgálni és megszagolni. A salgó polc, csavarmentes salgó polc, bizony jó dolog csavaros salgó polc, dexion rendszer, faanyag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése