2015. október 16., péntek

Mi a vízszintes válasz és a polc?


Raktári salgópolc rendszer látványa
A salgó polc a legjobb polcfajta
A salgó polc, csavaros és csavarmentes dexion polcrendszerek értékeléséhez, megértéséhez érdemes megismerkednünk a polc fogalmával és fajtáival. Miért a Salgópolc rendszer a legjobb választás a raktárak felszereléséhez?

Lássuk mi a polc

A vízszintesen elhelyezett termékelemeket soroljuk e csoportba. Rakodási felületként és a szekrénybútor belső osztására használatosak. A vízszintes válaszok szerkezetileg is kötődnek az oldalakhoz köldökcsapokkal, ragasztással vagy összehúzó vasalásokkal. Felületkezelésüknek egyezniük kell a bútor belső felületkezelésével. Általában csak elülső – látható – élüket kell a homlokfelülethez hasonló módon kiképezni.

Milyen más anyagból készülhet a polc, ha nem dexion polcrendszerről van szó?

Anyaguk tekintetében a polcokra vonatkozó követelmények eltérőek az oldalak és vízszintes válaszfalak kialakítására kiírtakétól. Bútorlapok, rétegelt lemezek, célforgácsból vagy hulladékforgácsból készült furnérozott forgácslapok bármilyen minőségű bútorhoz felhasználhatók. Az első osztályba tartozó bútorok polcanyaga két vagy három rétegben összeragasztott farostlemez vagy tömör fafelület is lehet. A polcok elsősorban hajlító igénybevételnek vannak kitéve, amelynek nagysága függ a terheléstől, a polc keresztmetszettől és az alátámasztás távolságától. Vékony polcok esetén ezért alátámasztásokat kell kialakítani. Az 1 m polchosszúságra vonatkoztatott megengedett hajlás 5 mm, a tényleges elhajlás ezt az értéket lehetőleg ne haladja meg. Ezért vékony rétegelt lemezből vagy farostlemezből csak keskeny és kis súllyal terhelt polcokat szabad készíteni. A polcok teherbíró képessége növelhető kétoldali furnérozással, vagy az élre illetve a felület alá felragasztott merevítőlécekkel. Síkpréseléssel gyártott forgácslapok vagy bútorlapok megfelelő vastagságban nagy alátámasztási távolság esetén is megfelel. Értelem szerűen a csavaros és csavarmentes salgó polcrendszerek teherbírási paraméterei kiválóak.
A forgácslap-hulladékból összeragasztott polcok terhelhetősége mindig kisebb, mint az egy darabból készült polcoké. A forgácslapból készült polcok felületét minden esetben furnérozással, tapaszolással és lakkozással vagy erezetnyomással kell tisztává és simává tenni. A tapaszolt és erezetnyomással felületkezelt polcok hajlítószilárdsága azonban kisebb, mint a furnérozott polcoké. A dexion Salgó-polcrendszer ezzel szemben költséghatékony, nagy teherbírású és tartós is egyszerre.
Az üvegpolcok csak kis súllyal terhelhetők, és – áruk miatt is – csak látható részeken könnyű tárgyak elhelyezésére alkalmasak. Az élén csiszolt és polírozott üvegpolc vastagsága a felület nagyságától és a hossz/szélesség arányától függ.
A leírtak alapján egyértelmű, hogy raktárrendszerek építésénél az optimális megoldás a csavaros vagy csavarmentes salgó polc használata.
  • Ismerkedj meg a csavarmentes salgó polc teherbírásával itt
Mi a a bútorgyártásban a vízszintes válasz és a polc, hogyan készülnek? A leginkább meghatározó kérdés az, hogy a csavaros és csavarmentes dexion polcrendszerek teherbírás, telepítés és költséghatékonyság tekintetében is felülmúlják az összes többi polcfajtát és polcrendszert. Ezen felül sok lényeges kérdés merül fel: online marketing: első magyar salgó polc, csavarmentes salgó polc, csavaros salgó polc, dexion polcrendszer, polc teherbírása, polc, raktár berendezés, bútor, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése