2015. szeptember 25., péntek

Hogyan tendereztessünk irattári bútorzatot?


A jól megfogalmazott pontos pályázati szöveg, fél siker.


Magyarországon, minden hivatalos intézménynek, szervezetnek kötelezően közbeszerzési pályázatot kell kiírnia, ha irattárát salgó polcal akarja felszerelni. Az első és legfontosabb, hogy pontosan felmérjük az igényeket:
A csavaros salgó polc iratárban
A rendezett irattár a cég sikerének titka!


  • milyen mennyiségben van szükség salgó polcra
  • kell-e csavaros polc
  • a terhelés megengedi-e csavarmentes salgó polc alkalmazását
  • dexion polcrendszer alkalmazásának célszerűsége.



Ha ezekkel a kérdésekkel tisztában vagyunk, részleteznünk kell a munka méretét. A polckészítő cégnek pontos információkat kell kapnia, az irattári anyag iratfolyóméterének terjedelméről, az egyéb irattározó berendezések szükségességéről. Közölni kell a helyiségek belmagasságát, a falak vakolatának minőségét, hogy a polcrendszer gyártásánál ne merüljenek fel akadályok. A benyújtott anyagnak, minden esetben tartalmaznia kell a megrendelő mobilszámát és az sms küldésre alkalmas telefonszámát. A polc szállítója köteles előre megnevezni a transzfer ár mértékét, és semmi esetre sem használhatja fel a kapott információkat tömeges sms marketing céljára. A beérkezett pályázatok adatvédelmét a tender lebonyolítója minden esetben garantálja, minden céginformációt és üzleti titkot kötelezően privát felhő szerverben tárol.


2015. szeptember 22., kedd

Hogyan szereljünk polcot?

Nem mindenkinek van lehetősége csavaros vagy csavarmentes salgó polc beszerzésére. Előfordulhat, hogy helyhiány miatt falra szerelhető polcrendszert kell építenünk, ha ilyen problémával szembesülne, most leírunk néhány tippet, hogyan kell falra polcot szerelni. A csavar nélküli salgó polcot, pillanatok alatt összeszerelhetjük, nincs sok teendőnk, az elemek összeillesztése után tömérdek tárolóhely áll a rendelkezésünkre.

Így lássunk hozzá a falipolc felszereléséhez

Csavarmentes Salgó polcA falon szintezőléc segítségével, a kívánt magasságban, húzzunk egy leheletvékony ceruzacsíkot. A ceruzacsík fölé ragasszunk maszkolószalagot. Minden további jelölést a papírcsíkon ejtsünk meg, így nem teszünk kárt a frissen festett falban. Mérje ki a tiplik helyét, ha módja van rá, erre alkalmas eszközzel bizonyosodjon meg arról, hogy nincs a falban vezeték a fúrás kezdete előtt. A szükséges fali tiplik számát a polc anyaga, teherbírásának paraméterei határozzák meg. Salgó polc esetén a falfúrást és a tiplizést megspórolhatjuk.

tipp:

· ha módja van rá, használjon lézeres vízszintmérőt

· szükség esetén okostelefonjához is letölthet vízszint meghatározó appot


A polc teherbírásához választott tipli besüllyesztése után csavarozzuk fel a polcot. Ajánlatos odafigyelni arra, hogy milyen csavarfejet használunk. A rozsdás vagy fekete színű csavar elrontja a falipolc összképét. A jól összeszerelt polcrendszer nemcsak praktikus és hasznos tárolóhelyet biztosít, de ékesíti is otthonunkat.

2015. szeptember 19., szombat

Minden a helyére kerül

Az új lakásunkban azt élveztem a legjobban, hogy - mivel a többi lakó nem tartott rá igény - megkaptuk a hatalmas padlásteret. Amit én azonnal telezsúfoltam a kacataimmal, amelyet korábban családi házunk számos pincehelyisége, a garázs, a fatartó és a padlás rejtett. Amikor már lépni sem lehetett a gúlákba rakott szerintem nagyon fontos dolgok rengetegében, a feleségem megelégelte a dolgot, felemelte az ujját és annyit mondott: SALGÓ POLC.

A polcot értettem, de ki az a Salgó?

csavarmentes salgó polc

Leültem a számítógép elé, rákerestem a kifejezésre és megtudtam,  hogy a Salgó típusú fém polcrendszer az saját igényeim szerint alakítható. Kétféle polc közül is lehet választani. Vannak olyan rendszerek, amelyeket csavarokkal kell összefogatni és vannak, amelyeknél csak egyszerűen a helyére kell illeszteni a megfelelő elemeket, azaz be kell akasztani őket. Használatukkal átláthatóbbá válik a garázs, ahol ezer apróságot kell tárolni, könnyebben megy a munka a műhelyben, hiszen mindennek megvan a helye és nem kell keresgélni az alkatrészek között. És végre én is eligazodhatok abban a hatalmas holmihalmazban, amelynek minden darabja most már a helyére került a padlásunkon.

De a polcok nemcsak egyéni felhasználásra alkalmasak, hasznosak lehetnek egy-egy kereskedelmi raktár kialakításakor. Kis- és nagyvállalkozások számára hasznos és praktikus berendezés a Salgó polc. Ha ennek vásárlása mellett dönt a menedzsment, akkor az garantáltan teljesíti a kívánt igényeket.  Könyvek, irattartók, dokumentumarchívumok számára speciális polcokat lehet rendelni.